Home > marketing > Nunta, o adevărată lecție de viață și de românism

Nunta, o adevărată lecție de viață și de românism

Nu am foarte multe experienţe de nuntă. În primul rând pentru că a mea nu va veni prea curând și în al doilea rând pentru că nu mă simt foarte atras de această tradiţie românească pură de a transforma unirea a două destine într-un circ de cea mai înaltă calitate şi nu sunt deloc familiarizat cu toate tradiţiile ce trebuiesc respectate la un astfel de moment ritualic. Și, martore îmi sunt zecile de mii de mirese ce au stat cu carnetul de notițe să priceapă tot ceea ce au de făcut de la momentul în care au spus da și până la nopții de după nuntă.

Screen Shot 12-05-14 at 01.49 PM

Cu toate astea, am şi eu cel puţin 3 sau 4 de astfel de evenimente pe care le-am onorat cu prezenţa mea. Şi absolut la toate, centrul întregii agitaţii a fost reprezentat de formaţia de la nuntă, de cum o să bubuie boxele în faţa blocului, de cum te va trezi lăutarul când ţi-e somnul mai drag, pe la 7 dimineaţa. De găleata cu apă și bani, ca să aducă spor în casă. De chiuitul ce se aude până în orașul alăturat, ca să știe lumea că se merită Mona mea, sau a ta, Dumnezeu mai știe.

Plăcerea românului pentru nunta cu lăutari este marcată clar în ADN-aul naţiei. Noi nu suntem învăţaţi să ne trăim marile momente ale vieţii în linişte. Până la urmă, omul spune bine când spune: “La ce să mai fac o nuntă dacă nu îmi cântă şi mie lăutarul la ureche sau nu plâng toţi din jur la celebra “Ia-ţi mireasă ziua bună”

E greu să găseşti în ziua de azi o formație de nunta care să fie de calitate. Cam fel de greu precum este și căutarea verighetelor de aur perfecte, al inelelor de logodna care să te cucerească pe loc.. Dar românul nu se mai uită la buzunare atunci când vine vorba de cei mai bun pentru nuntaşii săi. Cea mai bună dovadă la ceea ce spun acum sunt imaginile cu sute de bancnote care zboară înspre lăutari şi numărul impresionant de artişti dispuşi să presteze la nunţi. Cred că și Michael Jackson de trăia, se apuca de cântat la o nuntă românească.

Și nu avem cum să încheiem altfel decât cu finalul apoteotic al unei nunți, cel al tortului și al focurilor de artificii, care trebuie să încununeze o noapte perfectă. Și de acest lucru au grijă cei de la www.otimar.ro, care oferă o gamă largă de servicii pentru nunți, pornind de la decorațiuni și mergând până la focuri de artificii ca în noaptea de Revelion.

Aş fi chiar curios să văd dacă o să apuc şi eu ziua aia în care o nuntă să fie atât de discretă încât să nu aibă nici măcar un lăutar prezent la ea. Deși, ca să fim sinceri, cred că mai degrabă devine Băsescu prim ministru decât să se întâmple asta. Un fel de ”îngheață iadul” varianta pur românească.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s